Borddruva - Röd Sort. - Lival N
Fransk appellation
Lival N
Användning
Druvsort för vin och bord
Fenologi
Tidpunkt för knoppsprickning: 8 dagar efter Chasselas.
Tidpunkt för mognad: tidig, som Chasselas.
Teknologiska potentialer
Druvorna av Lival N är medelstora till stora, medelkompakta klasar, med en medellång och lite vedartad peduncle. Bären är medelstora till stora och färgade på ett homogent sätt. Skalet är medel tjockt och köttet är medelfast och mycket saftigt, med en enkel smak. Lival N har goda egenskaper för lagring och transport.
Kulturella och agronomiska egenskaper
Lival N är en kraftig sort med horisontell växtsätt. Den bör spaljeras och beskäras långsamt. Den är mycket lite känslig för millerandage och sprickbildning av bären.
Beskrivningselement
Identifieringen baseras på:
- spetsen av den unga skottet som har en hög densitet av liggande hår,
- de unga gröna bladen med fläckar b